starting isues

Discussion in 'Motor, Transmission, Electrical, Intake & Exhaust' started by ironfist104, Aug 19, 2012.

Yamaha Raptor 350 & Warrior Forum

Help Support Yamaha Raptor 350 & Warrior Forum:

  1. Aug 19, 2012 #1

    ironfist104

    ironfist104

    ironfist104

    New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    this is what it does when its cold... http://www.youtube.com/watch?v=4_Gasm7uiR8
    this is what it sound like running http://www.youtube.com/watch?v=S0b8s8zh1-E
    I have a problem with starting my old 1998 wolvy I put in a stage 1 cam and now it doesn't start to easily I tied starting with the choke still isn't any better. It also make a knocking sound while it turning over in the starter. Once it starts an warms up it starts perfect. Just can't figure it out. Tried cleaning out the carb I put a battery charger on the battery to make shure I had full charge. I have lots of power . And the power range is good from bottom to top end I get about 60 mph / 100 kmh easy with.

    Any thoughts?
     
    Last edited by a moderator: Aug 19, 2012
  2. Aug 20, 2012 #2

    ironfist104

    ironfist104

    ironfist104

    New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    timing marks...

    This is wher the mark are just like the manual says.
     

    Attached Files:

  3. Aug 21, 2012 #3

    nekrofilliak

    nekrofilliak

    nekrofilliak

    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    your video are private so we cannot see them
     
  4. Aug 21, 2012 #4

    ironfist104

    ironfist104

    ironfist104

    New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    K fixed the vid problem
     
  5. Aug 22, 2012 #5

    nekrofilliak

    nekrofilliak

    nekrofilliak

    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    0
    have you try to start with booster?
    the valve noise is terrible ?
    are you rocker arm worn out ?
    is your valve clearance check ?
     
  6. Aug 23, 2012 #6

    ironfist104

    ironfist104

    ironfist104

    New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Ye A Battery charger I even took the new starter out of my brother's big bear...Valve lash set to hot cam spec. Brand new rocker arms and pins.
     
  7. Aug 30, 2012 #7

    ironfist104

    ironfist104

    ironfist104

    New Member

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Well I just put in a dynojet kit did the pilot too still no different still has a hard time starting cold. I did what they said I drilled the slide and put in the 155 jet. I turns over for ever. The funny thing is when it warms up fires up before I get the chance to take my finger of the starter button.....
     

Draft saved Draft deleted

Share This Page

arrow_white